check
Clone of פעילות רב תרבותית בקמפוס | فعاليات متعدّدة الثقافات في الحرم الجامعي | מגוון באוניברסיטה העברית

Clone of פעילות רב תרבותית בקמפוס | فعاليات متعدّدة الثقافات في الحرم الجامعي

למרות שסטודנטים יהודים וערבים, נוצרים ומוסלמים, עולים וותיקים, ישראלים וזרים, דתיים, חרדים, מסורתיים וחילונים לומדים יחד באוניברסיטה העברית, לעתים קרובות הסטודנטים נוטים לחבור ואפילו ללמוד עם חבריהם מאותה קבוצה. בשנים האחרונות הקימה האוניברסיטה מסגרות אשר מטרתן כפולה: קיום שיח בין סטודנטים ממגוון קבוצות והפעלת יוזמות לפעילות רב תרבותית בקמפוסים השונים לכלל הסטודנטים.  מטרת הפעילות לעודד ולקדם קשרים אקדמיים וחברתיים בין סטודנטים מקבוצות שונות בקמפוס, להנכיח את הפעילות הרב תרבותית בקמפוסים וליצר זירות לדיון ולשיח בין סטודנטים מקבוצות שונות. בשנת תשפ"א יתקיימו מספר מסגרות בהן ניתן לפעול ולקבל פטור בהיקף של 2 נ"ז מקורס אבני פינה.  כל הקבוצות ישלבו דיון בין סטודנטים מקבוצות שונות עם תכנון והפעלה של פעילות רב תרבותית מסוגים שונים לכלל הסטודנטים באוניברסיטה. בכל קבוצה עד 20 סטודנטים. בכל אחת מהקבוצות יתקיימו 10 מפגשים של 1.5 שעות במהלך השנה ופעילות קהילתית באוניברסיטה בהיקף של 40 שעות. אנו שואפים שבהמשך השנה מרבית המפגשים יתקיימו פנים אל פנים. הפעילות תתקיים במידת האפשר באוניברסיטה או באופן מקוון.

بالرغم من ان الطلاب اليهود والعرب، مسيحيون ومسلمون، قادمون جدد وقدامى، اسرائيليون وغرباء، متدينون، حريديون، تقليديون وعلمانيون يتعلمون مع بعضهم البعض في الجامعة العبرية، غالبا ما يميل الطلاب للانضمام بل والتعلم مع اقرانهم من نفس المجموعة. في السنوات الاخيرة، انشأت الجامعة العبرية أطر ذات هدف مزدوج: خلق حوار بين الطلاب من مختلف المجموعات وتنفيذ مبادارات لانشطة متعددة الثقافات لكل الطلاب في احرام الجامعة. هدف النشاط هو تشجيع وتعزيز الروابط الاكاديمية والاجتماعية بين الطلاب من المجموعات المختلفة في الحرم الجامعي، ولتقديم الفعاليات متعددة الثقافات في الحرم الجامعي ولخلق ساحات للنقاش والحوار بين الطلاب من المجموعات المختلفة. في السنة תשפ"א، ستقام 3 اطر والتي من خلالها يمكن الاشتراك والحصول على نقطتي ائتمان (2 נ"ז) في مجال مساقات حجر الاساس (אבני פינה). ستدمج كل المجموعات نقاش بين طلاب من مجموعات مختلفة مع تخطيط وتنفيذ انشطة متعددة الثقافات من مختلف الانواع لكل طلاب الجامعة. 20 طالبا لكل مجموعة. في كل واحدة من المجموعات، ستكون هنالك 10 لقاءات لمدة 1.5 ساعات في خلال السنة والانشطة المجتمعية في الجامعة في نطاق ال40 ساعة.  نحن نهدف الى اقامة غالبية اللقاءات وجها الى وجه في الجامعة خلال السنة. سيتم إجراء الانشطة قدر الإمكان في الجامعة أو عبر الإنترنت.