נקודות מפגש نقاط التقاء היא תוכנית הדגל של היחידה למגוון, שהושקה בתשפ"ב, הודות לתמיכתה הנדיבה של קרן שוסטרמן. התוכנית מבוססת על ההנחה שהאקדמיה מהווה את מקום המפגש המרכזי והאפקטיבי ביותר עבור סטודנטיות וסטודנטים המגיעים/ות מקבוצות חברתיות ולאומיות שונות, תוך שימת דגש על המפגש היהודי-ערבי. התוכנית מבקשת למקסם פוטנציאל השפעה זה דרך עבודה רב מימדית הנוגעת לכלל מרחבי הפעולה והעשיה באקדמיה והמשלבת שימת דגש על יחסים בין קבוצות ועל יצירת תנאים להצלחה ולצמצום פערים.
ערוצי הפעולה של התוכנית:
הערוץ האקדמי
- פיתוח והטמעת שיטות הוראה מוכוונות מגוון והכלה כולל פיתוח והעברת סדנאות לסגל ההוראה ומתן ליווי מקצועי
- ליווי יחידות בתהליכי עומק
- הוספת קבוצות תרגול
- ערבית מדוברת וקבוצות תרגול מעורבות
- תמיכה בקורסים יחודיים המקדמים מגוון והכלה
תמיכה בסטודנטים מהחברה הערבית
- "ניווט אישי להצלחה": פיתוח והעברת סדנאות יעוץ קבוצתיות ופרטניות לקראת לימודים
- מתן מלגות לסטודנטים לתארים מתקדמים שמשתתפים בתכניות
- קרן לסטודנטים מהחברה הערבית בתארים מתקדמים להוצאות אקדמיות במסגרת הכשרות מקצועיות בחו"ל.
חממה ליזמות בינתרבותית
- מערך נרחב של תמיכה בפעילויות חוץ קוריקולריות המנוהל רובו ככולו במרכז לרב - תרבותיות ביחידה למעורבות חברתית בדיקנט הסטודנטים וכולל תכניות מנהיגות בינתרבותיות, אנסמבל תיאטרון ומוזיקה רב תרבותי, הנכחת המגוון בקמפוס באמצעות אירועים וימי שיא ועוד.
- תוכנית שגרירים בינתרבותית - "שגרירי מגוון"
- במרכז Asper לחדשנות ויזמות מנוהלת קהילת יזמות דוברת ערבית ותוכנית "המאיץ החברתי"
מעונות הסטודנטים
וועדת מעונות: קהילת דיירי/ות המעונות מהווים קהילה בפני עצמה המקיימת מרקם חיים שלם, ושמעצם טבעה היא מגוונת. יחידת המגוון בשיתוף עם יחידת המעונות שבדיקנט הסטודנטים מפעילות פורום של נציגי/ות ועדת מעונות רב תרבותית מכלל הקמפוסים שמטרתו לקדם פעילויות כמו גם נורמות התנהלות מוכוונות מגוון והכלה.
ריכוז מאמץ בשכונת עיסוויה
קמפוס הר הצופים גובל בשכונת עיסאוויה. יצירת החיבור והקשר בין השכונה לבין האוניברסיטה הינו טבעי ומתבקש. יחידת המגוון, בשיתוף פעולה עם בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח מקדמים מהלך של הכנה לאקדמיה ויישוג (outreach) לצעירות/ים בעלי/ות פוטנציאל ומוטיבציה להשתלבות באקדמיה.
חיזוק תחושת שייכות
- אוכלוסיות מגוון באופן כללי, וסטודנטיות/ים מהחברה הערבית בפרט מעידים על חוסר בתחושת שייכות, על זרות ועל בדידות. האוניברסיטה העברית רואה בחיזוק תחושת השייכות יעד מרכזי.
- תוכנית "הוויא-זהות": במסגרת "נקודות מפגש نقاط التقاء" מובילה היחידה למגוון את תוכנית "הוויא - זהות", תוכנית מנהיגות המיועדת לסטודנטיות/ים ממגוון הקבוצות המהוות את החברה הערבית. התוכנית נמצאת בשנתה השלישית. בהובלת עו"ד נסרין עליאן. רכזת התוכנית: דינא אבו חלף
- תוכנית עתודה אקדמית לסטודנטיות/ים לתארים מתקדמים מהחברה הערבית - בהובלת עלאא איקטאש.